Vasútfotózás - Orosháza


 

Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Facebook
 
 
 
Hírek
Hírek : Újabb terelés

Újabb terelés

Hugh  2015.08.18. 20:11

A múlt hétvégén volt vélhetően az utolsó nagy volumenű terelés. Miután készen van tulajdonképpen Békéscsaba és innen felfelé a 120-as vonal, nem lesz szükség további nagy terelésekre. Talán lesz még egy-két kisebb, ahol csak a Daciákat fogják terelt irányban közlekedtetni.


A hétvégén Békéscsaba páros oldalán a régi kitérőket elbontották/cserélték, kiépítették a még hiányzó vágánykapcsolatokat. Ez az oldal vasárnap estére készen is volt, így hétfőn reggelre visszaadták a forgalomnak. A páratlan oldalon szintén a régi váltókat bontották el és építették be az újakat, mind a jobb és bal vágányban. A jobb vágányt ideiglenesen az új bal vágányba vezették be. Ezekkel együtt éledt fel a gyulai vonal is a hétvégén. Ezen az oldalon csak hétfő estére lettek kész a munkálatok, így a vasárnap éjszaka közlekedő vonatok a Mezőberény-Békéscsaba-Orosháza-Tótkomlós-Mezőhegyes-Kétegyháza-Lökösháza irányon közlekedtek. 

A megszokott ablakos vonatok mellett volt két tehervonat is, melyből az egyik a Gartner kombi vonata volt. Ez a vonat szombaton még az Ister előtt közlekedett le a Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes-Kétegyháza vonalon. Szombat éjszaka a felfelé haladó Dacia annyit késett, hogy az eredetileg Tótkomlósra tervezett kereszt Mezőkovácsházára tolódott. Ez a Dacia a 2198-as és a 2110-es Csörgővel lett továbbítva egészen Mezőtúrig, ahonnan szintén párban előfogva hoztak le egy azaz egy darab BZmotort. Látszólag ennek semmi értelme nem volt. 

Szintén a hétvégén a Kárpát Vasút Gunhild-ja is megjelent újra a 125-ös vonalon. A péntekre gabonával megrakott AWT-s vonatért vasárnap délelőtt érkezett, majd a vonat összeállítása után azonnal el is robogott.

Pénteken este a vágányzár előtt az utolsó pillanatokban érkezett meg Orosházára a homok.  A képen Telekgerendást hagyja el naplemente után.

Szombaton reggel Kiscsákóra érkezik az Ister mely meg is állt a megállóhelyen.

Aznap este az első terelt teher Orosházán a Szentesi úti ájáróban. A közel 600 méter hosszú vonatnak a 30-as lassújel beletelt egy-két percébe.

Ugyanaz a vonat Tótkomlós teljes sorompóval biztosított átjárójában.

Tótkomlóson halad a lefelé tartó Ister. 

Itt vártuk a Dacia keresztet ami végül aznap éjjel nem ide esett.

Az ominózus Bz-s menet.

Nagyszénás kzdőponti bejáratára érkezik a menet.

Vasárnap reggeli Ister ugyanott, Kiscsákón.

Nem sűrűn áll meg ilyen vonat ebben a megállóban.

Gunhild hagyja el Kisszénást.

Itt pedig Orosháza-Alsó alatt robog a gép. 
 

Hamarosan Krisztián képeit és videóit is láthatjátok. 

 

Még nincs hozzászólás.
 
VF-Orosháza
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2016.06.03. 20:47
2016.05.11. 13:52
2016.03.11. 11:45
2016.01.05. 12:39
2015.12.12. 14:00
Friss hozzászólások
 
Szavazás
Ön szerint szükséges-e a Szeged-Békéscsaba-Gyula vasútvonal villamosítása?

Igen, a teljes viszonylaton (121 / 90%)
Igen, de csak a Békéscsaba-Gyula vonalszakaszt (3 / 2%)
Igen, csak Szeged és Hódmezővásárhely között (3 / 2%)
Nem (8 / 6%)

Szavazatok száma: 135

Létrehozás időpontja:
2016-06-12 12:39:37

Szavazás lezárva:
2017-08-09 20:41:52


Lezárt szavazások
 

Minden jog fenntartva! | Copyright © 2017

Vasútfotózás - Orosháza | Airfot - Hugh Rowland

Az oldalon található alkotások(kép,szöveg) szerzői jogi védelem alatt állnak!

Az oldal optimális felbontása 1024*768.


"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!