Vasútfotózás - Orosháza


 

Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Facebook
 
 
 
Hírek
Hírek : Miniversum

Miniversum

Hugh  2015.08.11. 17:57

Egyik hétvégén meglátogattuk a fővárosi nagy terepasztalt. Szerencsére nem voltak sokan így kényelmesen végig tudtuk nézni.

 


  A keszthelyi terepasztalhoz képest ez méretében kisebb viszont kidolgozottabb sok helyen.  Igen sok apró részlet van elrejtve, tulajdonképpen a látogatónak nem lenne elég egy-két óra az egészet tüzetesen végignézni.
  Természetesen az asztal magyar témával kezd, folytatódik Ausztriába majd átcsap Németország egyes részeire.   (SzvSz: most, hogy már ezen a helyen is  van osztrák és német téma igazán le lehetne csapni Erdély vasútjára esetleg valamely más ország vasútjának modellezésére is hiszen azok is legalább ilyen sok, szép helyet mutathatnának be.)
Belépve és kifizetve a belépőket azonnal a látogató szeme elé tárul az asztal első felében elhelyezkedő Nyugati pályaudvar és a Hősök tere.  S innen továbbhaladva egymást követi Tata, Pannonhalma, Győr, Nagycenk, Sopron.  Tulajdonképpen az 1-es vonal mentén a környező nevezetességeket tekinthetjük meg. Igen fontos megemlíteni, hogy nem csak a mai ember világát mutatja be, hanem a kommunizmusból is emel ki jellegzetes elemeket. S véleményem szerint ezek a kis jellegzetes darabok, nagyon jó szemléltető eszközök is lehetnének bármelyik történelem órán.  
  Az asztalon nem áll meg az élet egy másodpercre sem, térközre követik egymást a vonatok, az állomások állandóan tele vannak, e mellett a látogató pedig interaktívan részt vehet a rendszerben.
Haladva tovább átérünk a vasfüggönyön túlra Burgenlandra, s követi Bécs, Melk, Dürnstein.  Tovább merülve a részletekben kívülről szemlélhetünk egy szinte mindennapos esetet a kamion, mozdony balesetet. Kiemelkedve eme részletekből a legnagyobb és a legfeltűnőbb Bács új pályaudvara.
Innen áthalad a fejünk felett a vonat, elnyeli a plafonig érő hegy, s kiér Eisenach állomására, elhalad Wartburg vára alatt, majd tovább Uelzen, Rothenstein és végül Leuchtenburg, ahol egy autós mozi mellett fordul vissza a tároló pályaudvarra.
   Természetesen felár ellenében betekinthetünk a kulisszák mögé is, így képet kapva, hogy mekkora a tároló az asztal alatt.    
 

Andrássy út részlet

Talent a Nyugatiban

Hősök tere, a háttérben az álatkert bejárata látható.

Elmaradhatatlan felvonulás/tüntetés.

Nincs West End. 

A főváros utcáin bizony már csak a terepasztalon van kamion forgalom.

Gyermekvasút

'80-as évek camping-je

Csepel Művek

Tata állomáson folyamatos csúcsforgalom. 

Áll a kijárat Tatáról

Pannonhalma. Még a Csörgős inga elfogadható, de a Bakonyvasúton mintha nem lenne felsővezeték. 


A kivitelezés 5 csillagot érdemel

Győr

Pannonhalmáról érkezik az inga Győrbe.

A sosem létezett GySEv Csörgő és a 2150-es.

Sopronban veteránautó találkozó van.

Soprontól a kezdőpont felé tekintve. 

Mára már számunkra is ismert kocsik. 

Erről a környékről származik az 1.3-as és a 353-as is. 

Wartburg vára.

Rendkívüli küldemény

Az asztal vége.

A videó készül, hamarosan láthatjátok! 

Még nincs hozzászólás.
 
VF-Orosháza
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2016.06.03. 20:47
2016.05.11. 13:52
2016.03.11. 11:45
2016.01.05. 12:39
2015.12.12. 14:00
Friss hozzászólások
 
Szavazás
Ön szerint szükséges-e a Szeged-Békéscsaba-Gyula vasútvonal villamosítása?

Igen, a teljes viszonylaton (121 / 90%)
Igen, de csak a Békéscsaba-Gyula vonalszakaszt (3 / 2%)
Igen, csak Szeged és Hódmezővásárhely között (3 / 2%)
Nem (8 / 6%)

Szavazatok száma: 135

Létrehozás időpontja:
2016-06-12 12:39:37

Szavazás lezárva:
2017-08-09 20:41:52


Lezárt szavazások
 

Minden jog fenntartva! | Copyright © 2017

Vasútfotózás - Orosháza | Airfot - Hugh Rowland

Az oldalon található alkotások(kép,szöveg) szerzői jogi védelem alatt állnak!

Az oldal optimális felbontása 1024*768.


"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!