Vasútfotózás - Orosháza


 

Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Facebook
 
 
 
Hírek
Hírek : Gőzfelhős nap a Bakonyban

Gőzfelhős nap a Bakonyban

Hugh  2015.04.19. 10:10

Tegnap került megrendezésre az idei nosztalgiamenet a 11-es vonalon.
  A 11-es vonal Győrt köti össze Veszprémmel, így keresztül halad a Bakonyon és a Cuha patak völgyén is. Tényleg nem túlzás, az ország legszebb vasútvonala.  
  Ezen közlekedett Győrtől Zircig a 204-es gőzös által vontatott nosztalgiavonat, persze a vonat Budapestről jött és oda is ment vissza.

 


A menet reggel Győrbe már 40 perc késéssel ért fel, s ez a késés jóformán egész napra megmaradt ezzel "elverve" a Bakony egyéb forgalmának jó részét is.  Visszafelé mire a gőzös Győrbe ért már várta  a 001-es Nohab, így az utolsó szakaszon már három mozdonnyal haladtak. 

A győri fotós barátokkal fél nyolckor indultunk és egészen Veszprémvarsányig vonatoztunk.  Innen mindenki ment a maga helyére. 

Indulás Győrből.

Az időjárás idén sem volt a legmegfelelőbb. 

Mi elsőnek Bakonyszentlászló és Vinye közé tekertünk mivel a késett gőzös miatt volt időnk a Veszprém felől érkező személyre.

A veszprémi személy eljutott Győrig és utána jött a kisgőzös. Eddigre mi visszatekertünk Veszprémvarsány és Bakonygyirót közé.

Bakonyszentlászlón állt szerencsére egy kicsit így a falu után is láthattuk még.

Sokak szerint a kék-fehér szalonkocsi nem illik bele az összképbe.

Tol az MD.

Vinye után továbbbiciklizve a szurdokban egy tisztásnál vártuk az eddigre már tisztességes késést összeszedett személyvonatokat.

Veszprém felől érkezik a 2204-es Csörgő. Ezen a vonalon manapság kuriózumnak számít ha minden vonat Csörgővel közlekedik. 

Információ kérés céljából felmentem a hegyre, mivel lent nincs egy szikra térerő sem. Mire kiderítettük, hogy a 2197-es Csörgő már jön addigra ott volt. 

A déli alagút tetején vártuk esőben, hogy jöjjön a fotósmenet Zirc felől.

Nem jártak körül így az MD maradt elől Bakonyszentlászló felé.

Bakonyszentlászlón szintén nem volt körüljárás így vissza Zirc felé a gőzös volt újra elől. 

A déli alagútból bújik elő.

Mire a menet elindul haza mi visszatekertünk az ős fenyvesbe. 

Újra a 2204 Veszprém felé. 

Vinyére érkezik a 2197-es, s végül ezzel mentünk haza.

 

Még nincs hozzászólás.
 
VF-Orosháza
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2016.06.03. 20:47
2016.05.11. 13:52
2016.03.11. 11:45
2016.01.05. 12:39
2015.12.12. 14:00
Friss hozzászólások
 
Szavazás
Ön szerint szükséges-e a Szeged-Békéscsaba-Gyula vasútvonal villamosítása?

Igen, a teljes viszonylaton (121 / 90%)
Igen, de csak a Békéscsaba-Gyula vonalszakaszt (3 / 2%)
Igen, csak Szeged és Hódmezővásárhely között (3 / 2%)
Nem (8 / 6%)

Szavazatok száma: 135

Létrehozás időpontja:
2016-06-12 12:39:37

Szavazás lezárva:
2017-08-09 20:41:52


Lezárt szavazások
 

Minden jog fenntartva! | Copyright © 2017

Vasútfotózás - Orosháza | Airfot - Hugh Rowland

Az oldalon található alkotások(kép,szöveg) szerzői jogi védelem alatt állnak!

Az oldal optimális felbontása 1024*768.


"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!