Vasútfotózás - Orosháza


 

Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Facebook
 
 
 
Hírek
Hírek : Tanyavilág vasútja

Tanyavilág vasútja

Airfot & Hugh  2015.01.30. 08:16

A Kisszénás - Kondoros vasútvonalat jártuk be.


Múlt év december 13-án kezdte meg a hatodik bezárt évét a Kisszénás-Kondoros vasútvonal.

A rövid, mindössze 6 kilométer hosszú vasútvonalat 1893-ban adták át a Szarvas-Orosháza-Mezőhegyes vonalszakaszokkal együtt. A piciny zsákvonal leginkább a környékbeli cukorrépa-szállításra épült. 1956-ban a kondorosi vasútállomás első vágányát felújították, meghosszabbították a növekvő teherforgalom miatt. Mindennek ellenére alig több, mint tíz év elteltével, 1968-ban már a „Megszüntetendő” vasútvonalak közé sorolta az ország vezetése.

1982-ben végezték az utolsó felújítást a vonalon, onnantól kezdve -a cukorgyárak bezárása miatt- a vasútvonal folyamatos romlásnak indult.
A vegyesvonatok egészen 1993-ig közlekedtek, majd leginkább szóló Bz típusú motorvonatokkal volt kiszolgálva a napi 3 pár vonat. Tíz évvel később, 2003. május 5-én beszüntették a vasúti árufuvarozást, így csak a személyvonatok maradtak a vonalon. A teherszállítással együtt a vegyesvonatok is eltűntek a vonalról.

Szinte minden új menetrendváltáskor szerették volna bezárni a vonalat, mely végül 2009-ben következett be.

A vasútvonal jelenlegi állapotát a korhadó talpfák és a több helyen hiányzó leerősítések jellemzik. 

A kondorosi vasútállomást a helyiek a birtokukba vették. Ideiglenes átjárókat építettek. A felvételi épületet is használják, legutolsó információnk szerint egy helyi zenekar próbateremnek használja.

 

A vonal jövője bizonytalan. Sorsa a pusztulás. Csak egy hangyányi remény van a teherfuvarozás ideiglenes visszaállítására.

Még nincs hozzászólás.
 
VF-Orosháza
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2016.06.03. 20:47
2016.05.11. 13:52
2016.03.11. 11:45
2016.01.05. 12:39
2015.12.12. 14:00
Friss hozzászólások
 
Szavazás
Ön szerint szükséges-e a Szeged-Békéscsaba-Gyula vasútvonal villamosítása?

Igen, a teljes viszonylaton (121 / 90%)
Igen, de csak a Békéscsaba-Gyula vonalszakaszt (3 / 2%)
Igen, csak Szeged és Hódmezővásárhely között (3 / 2%)
Nem (8 / 6%)

Szavazatok száma: 135

Létrehozás időpontja:
2016-06-12 12:39:37

Szavazás lezárva:
2017-08-09 20:41:52


Lezárt szavazások
 

Minden jog fenntartva! | Copyright © 2017

Vasútfotózás - Orosháza | Airfot - Hugh Rowland

Az oldalon található alkotások(kép,szöveg) szerzői jogi védelem alatt állnak!

Az oldal optimális felbontása 1024*768.


"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!